Velkoobchod225 386 130

Servis a reklamace225 386 191

Recenze

Cestovné slúchadlá s Noise Cancelling od AKG

21.08.2017
Už vyše roka používame slúchadlá AKG N60NC na cestovanie. Hlavne keď letíme. Ak ideme viacerí, vždy sa hádame kto ich bude používať. Tieto slúchadlá disponujú vynikajúcou vychytávkou - Noise Cancelling. Táto vlastnosť vám vie perfektne odfiltrovať okolitý hluk a máte pocit ako keby ste boli doma v obývačke. Nie nadarmo ich letecká spoločnosť Lufthansa ponúka v business triede cestujúcim. Jednoducho sú perfektné.
více informací...

Zkoumali jsme pro Vás kvalitu kohoutkové vody v ČR

18.08.2017
Prvně nutno říci, že v České republice je voda velmi kvalitní, patří k nejkvalitnějším v Evropě a podle některých zdrojů dokonce i na celém světě. Přesto však se její chuť, vůně i barva může v různých částech České republiky lišit. Některým lidem voda z kohoutku nechutná a raději volí balené vody. Planeta Země začíná být plastovými odpady zavalená více a více a nyní je správný čas začít odpady redukovat, než bude pozdě. V mnoha restauracích si už „kohoutkovku“ objednáte, nebo dokonce dostanete na stůl zdarma.
více informací...

Skladacií sluchátka s odhlučněním

17.08.2017
Čerstvá novinka, která přichází na náš trh je určena všem, kdo chtějí sluchátka s aktivním odhlučněním (NC). Model JBL Everest Elite 750nc je přesně takový a přináší o mnoho více, než jen tlumení okolních zvuků. Sluchátka totiž obsahují tuto funci se dvěma intenzitami propustnoti okolních zvuků. To je přesný opak většiny sluchátek, které se snaží více tlumit. S těmito budete zároveň registrovat i to, co se děje ve vašem okolí. Na výběr je slabší i silnější stupeň. Ten bude přes vestavěné mikrofony do sluchátek pouštět zvuky okolo vás. Ideální například na poslouchání hudby v letadle, přičemž zároveň nezmeškáte žádné důležité hlášení. Mají adaptivní NC, takže se na základě vstupu z mikrofonů automaticky zkalibrují a optimalizují zvuk podle prostředí. 
více informací...

Porovnávací test: Prenosné reproduktory nielen k vode

16.08.2017
Leto je v plnom prúde, a to pre mnohých znamená opekačky, stanovačky, chatovačky a rôzne ďalšie činnosti, kde je vítaná hudba. Preto sme sa pozreli na prenosné reproduktory, ktoré si môžete zobrať so sebou a mať o párty pri bazéne alebo ohnisku postarané. Ich hlavnou výhodou je, že sú to zariadenia, ktoré ešte navyše umožnia nabiť aj váš smartfón. Dnešné reproduktory sú zároveň multimediálne zariadenia a majú rôzne technologické vychytávky.
více informací...

Bezdrátová sluchátka JBL E45BT dlouho vydrží a skvěle hrají

15.08.2017
Bezdrátová sluchátka jsou hitem dnešní doby a pomalu se zbavujeme těch drátových. JBL E45BT jsou nejlepším zástupcem střední cenové třídy.
více informací...

AKG N40 – top model, který není pro každého

14.08.2017
Testovali jsme jeden z nejvyšších modelů in-ear sluchátek od AKG. Model N40 nás příjemně překvapil, ale není pro každého.
více informací...

1000 tréningových hodin s TomTom Runner

11.08.2017
V únoru 2015 se ke mně díky spolupráci se Vzdy.cz dostaly první hodinky značky TomTom. Šlo o model Runner Cardio v černo-červeném provedení. Po krátkém seznamování sem si tyto GPS hodinky velmi oblíbil. Stali se součástí mých každodenních tréninkových, volnočasových a pracovních aktivit. Kromě zaznamenávání tréninkových jednotek sem je využíval i jako módní doplněk, budík a hodinky. Každé ráno a večer sem si zvykl pomocí nich změřit klidový tep, díky čemuž jsem měl aktuální informaci o stavu mého organismu. Na základě těchto hodnot naměřených přímo ze zápěstí sem mohl v případě výraznějších odchylek ihned modifikovat tréninkový proces a předejít tak možnému přetrénování nebo přicházající chorobě.
více informací...

Audiofilský zážitek s AKG N40

10.08.2017
V poslední době se objevuje čím dál více přenosných přehrávačů, které dokáží přehrávat zvuk v prvotřídní kvalitě. Neméně důležitá je i otázka kvalitních sluchátek, protože až ty udělají výstup dokonalým a právě to je úlohou nového kusu z firmy AKG.
více informací...

Problém, o kterém se nemluví: Ekologické dopady těžby minerálních vod

09.08.2017
Minerální voda, tedy voda získávána z podzemních zdrojů, je v povědomí veřejnosti vnímána jako zdraví prospěšná a velmi kvalitní. To je pravda, protože obsahuje větší či menší množství minerálů, které jsou pro lidský organismus nezbytné. Samotná voda tedy je opravdu prospěšná. Jak je to ale se stinnou stránkou její těžby?
více informací...

Zavěsit na batoh a vyrazit…

08.08.2017
Na každé kratší či delší cestě máme mnozí rádi jednu společnou věc - pohodovou hudbu. Objevili jsme repráček, který si zavěsíte na libovolný batoh a můžete vyrazit. Je bezdrátový, odolný a když zaprší nebo ho polejete, vůbec to nevadí.
více informací...

Nejžíznivější národy? Češi to nejsou!

07.08.2017
V Česku se balená voda vyrábí a prodává již od 18. století. První větší rozmach však zažila až v 19. století. Voda se v té době ale těžila, balila a rozvážela v nesrovnatelně menším měřítku než v dnešních dnech, a její dopad na přírodu i obchod byl zanedbatelný. Citelnější rozmach zažila balená voda ve 20. století během druhé světové války. Zásadní je však nárůst výroby i prodeje v devadesátých letech, kdy přišla éra plastových PET lahví.
více informací...

Představení TomTom Adventurer

04.08.2017
Do rukou se mi konečně dostala novinka v podobě nejvyššího modelu sportovních hodinek od výrobce TomTom. Už jsme se podívali na verze Runner 3 / Spark 3, které jsou primárními pokračovateli Runner 2 / Spark. Model Adventurer, ale už přináší skutečnou přidanou hodnotu. Stojí ten 60,- € rozdíl od nejvyššího modelu Runner 3 za připlacení?
více informací...

PET lahve u nás a ve světě: Zajímavé statistiky a čísla, která vás asi (ne)potěší

03.08.2017
Příběh PET lahví v České republice začal v 90. letech, kdy se se začaly plnit limonádami a později minerálními vodami. V roce 1999 byl nárůst PET lahví v oběhu tak strmý, že nakonec vedl ke zhroucení zálohového systému na výkup skleněných lahví minerálních vod. PET lahve tak odsunuly ty skleněné do ústraní.
více informací...

Ebook: Čističky vzduchu

02.08.2017
Alergie, senná rýma, viry a baktéerie – samé nástrahy, které na nás číhají ve vzduchu a neúnavně útočí na naše zdraví. Věda a technika ale jdou vpřed rychlostí blesku a dnes už na trhu najdeme vícero pomocníků, díky nimž budou moci i lidé s dýchacími problémy plnohodnotně žít. Jak se zorientovat v jednotlivých technologiích, jaké mají výhody, podle čeho vybírat a odpovědi na nejčastější otázky Vám přináší náš Ebook: Čistička vzduchu – kterou a proč?
více informací...

Skleněné lahve byly „in“ už před 400 lety + další zajímavosti, které jste o nich nevěděli

01.08.2017
Za kolik se v Česku vydražila nejdražší skleněná lahev? Kdy se vlastně začala plnit voda do skla? A v jakém roce začaly vytlačovat sklo „petky“? Odpovědi na tyto a spoustu dalších záludných otázek jsme pro vás sesbírali do dnešního příspěvku, kterému bude vévodit právě sklo.
více informací...

Mechanická klávesnica do 60,- €?

31.07.2017
Tí, ktorí sú už staršieho dáta výroby určite s nostalgiou zatlačia slzu nad legendárnou klávesnicou od IBM, väčšinou model M, ktorý bol najrozšírenejší. Tento model sa začal vyrábať už v roku 1985 s klasickým DIN konektorom alebo PS/2. Preto ich dnes už málokde uvidíte.
více informací...

Zpátky do minulosti aneb Cesta od skla, přes PET lahve až po filtrační konvice

28.07.2017
Každých šedesát sekund si lidé na naší planetě koupí neuvěřitelný milion plastových lahví. Podle nejčernějších odhadů by toto číslo mělo během nadcházejících dvaceti let dosáhnout dvojnásobku. Zemi zaplavují tuny plastu, který se daří recyklovat ani ne z 50 %. Zbytek končí na skládkách, ve světových mořích a oceánech. Ještě před 24 lety jsme ale nosili balenou vodu ve skleněných lahvích a o vynálezu jménem „petka“ jsme neměli sebemenší ponětí.
více informací...

Poznáte čaje Ahmad Tea?

27.07.2017
Tato značka je synonymem pro nejlepší čaje z celého světa. Kladou důraz především na kvalitu surovin a tedy i na tradiční metody ručního sběru. Jsou nejšetrnější ke vzácným čajovým lístkům a tvoří základ celého pečlivě sledovaného výrobního procesu. Jeho výsledkem je vždy nekompromisní kvalita. Pestrá nabídky společnosti AHMAD TEA London zahrnuje klasické černé, zelené, ovocné a bylinné čaje, ale i skutečně nevšední speciality. Naše klasické směsi sahají od nesmírně jemných a delikátních až po aromatické, plné chuti a síly. Jednou z takových specialit jsou ledové čaje, které si můžete připravit kdekoliv. 
více informací...

Opakujeme pro Vás testování pitného režimu z filtračních konvic Laica

26.07.2017
Slíbili jsme Vám, že se po půl roce vrátíme opět k výzkumu, jak naše pražská kancelář pije vodu z filtračních konvic Laica. A jak jsme slíbili, tak jsme udělali. Jako nejvhodnější letní měsíc pro výzkum jsme vybrali červen. Bylo nejteplejší počasí, přesto však ještě nenastalo období letních dovolených, a tak jsme v kanceláři měli denně plno. Náš první výzkum probíhal v měsíci prosinec, tedy v zimě. Očekávali jsme oproti zimnímu měsíci ještě vyšší spotřebu vody a tak se taky stalo. Pojďte se s námi podívat, jak náš výzkum dopadl.
více informací...

JBL Flip 4 - parádní společník na splav Vltavy

25.07.2017
K létu patří neodmyslitelně i splavy po řekách. I redakce Fony.sk se vydala na splav Vltavy. S sebou si vzala na vodu k otestování JBL Flip 4. Co myslíte, přežil?
více informací...

8 nejčastějších mýtů o balené vodě: Také jim věříte?

24.07.2017
Balená voda se v posledních dvou dekádách stává rychle rostoucím byznysem. Za litr vody z kohoutku zaplatíte asi 60 haléřů. U balené vody se může jednat i o tisícovky. Nejlevněji ji u nás pořídíte asi za 2,50 Kč. Existují však i firmy, které si udělaly z prodeje vody milionový byznys. K dostání už je dneska třeba voda z horských oblastí nebo dešťová voda z australské Tasmánie.
více informací...

Jak si vybrat SMART hodinky

21.07.2017
Většina inteligentních hodinek je v současnosti navrhnuta ke spolupráci se smartphonem. Už i ve střednía nižší cenové kategorii lze najít modely, které jsou na telefonu buď méně závislé, nebo jsou celkem samostatné, s portem na kartu SIM a modulem 3G či 4G (např. LG Watch Urbane W200 2nd Edition).
více informací...

Balená voda až 2 000x dražší než voda kohoutková: Hit nebo zvrácenost?

20.07.2017
Spotřebitelé balancují mezi dvěma tábory. Na jedné straně stojí společnosti, které profitují na prodeji balené vody a dělají vše pro to, aby spotřebitel nosil domů těžké plastikové balíky vod, na straně druhé jsou potom vodárenské společnosti, jejichž zájmem je, abychom doma kohoutky roztočili naplno.  K jakému táboru se přidat? Možná vám v rozhodování pomohou následující řádky.
více informací...

Test: Ticho nad zlato - Sluchátka s aktivním potlačením hluku do 12 tisíc

19.07.2017
Moderní audio komponenty včetně kapesních se chlubí stále větším dynamickým rozsahem, ale ten při hlukovém pozadí okolního světa ani zdaleka nevyužijeme. V tom nám mohou pomoci sluchátka s aktivním potlačením hluku, která umí do uší naordinovat i blahodárné ticho, a to nejen při cestách letadlem. Pozornost jsme zaměřili na osm vybavenějších modelů do dvanácti tisíc korun, které už vesměs odpovídají aktuálnímu trendu bezdrátových sluchátek s Bluetooth.
více informací...

8 neprůstřelných důvodů, proč pít čistou vodu

18.07.2017
Dostatečný pitný režim udržuje naše tělo v kondici, urychluje funkci metabolismu, odvádí z těla odpadní látky, přispívá ke kráse pokožky, ale i pocitu sytosti. Naopak nedostatečný příjem tekutin zatěžuje naše ledviny, mění cukry na tuky, způsobuje únavu i úporné bolesti hlavy a může vést k mnohem závažnějším zdravotním komplikacím. Co ale pít? Vodu? Ovocné a zeleninové šťávy? Čaje, kávu nebo snad zeleninové nebo masové vývary? Máme pro vás rovnou 8 důvodů, proč svůj pitný režim postavit na vodě.
více informací...

Ideální společník pro zážitek z hudby u bazénu

17.07.2017
Přenosný Bluetooth reproduktor JBL Flip 4 od společnosti JBL je další generací oceněné série Flip. Výrobci se opět pohrali s kvalitou zvuku, díky čemuž přináší výkonný stereo zvuk. Tento kompaktní reproduktor je napájený 3000 mAh dobíjitelnou Li-ion baterií, která poskytuje 12 hodin nepřetržitého přehrávání vysoce kvalitního zvuku.
více informací...

TEST Harman Kardon Esquire 2: povinná výbava do kanceláří

14.07.2017
Harman Kardon přišel s úspěšným luxusním mini reproduktorem Esquire ještě koncem roku 2014. Po úspěchu drobečka přišel s reproduktorem Esquire 2, který je trochu větších rozměrů, avšak všechny klíčové vlastnosti si zachoval.
více informací...

TomTom opravuje chybu ve sportovních hodinkách od uvedení na trh

13.07.2017
V pondělí vydal výrobce TomTom aktualizovanou verzi aplikace TomTom Sports pro Android ve verzi 6.0 a brzy bude dostupná i pro iOS. Opravuje hlavně jednu závažnou chybu, která se táhla od uvedení první verze sporttesterů na trh.
více informací...

JBL Pulse 3 se blíži do prodeje

12.07.2017
Jeden z dlouho očekávaných produktů, které byly představeny začátkem roku na výstavě CES v Las Vegas, je inovovaný reproduktor JBL Pulse 3. Už podle obrázků je vidět, že bude lepší než jeho předchůdce.
více informací...

Nehrajme si na velbloudy! Raději dodržujme desatero pitného režimu

11.07.2017
Voda je životadárnou tekutinou, bez které se naše tělo zkrátka a jednoduše neobejde. Rozhodně ne tedy více než dva, maximálně tři dny. Třeba u jídla se vědci a lékaři shodují na tom, že naše tělo bez něj dokáže přežít až 60 dnů. Přesto však na důležitost pitného režimu pravidelně zapomínáme. Negativní důsledky nedostatečného příjmu tekutin jsou přitom opravdu nebezpečné.
více informací...

Když chcete mít na cestách od všeho pokoj ...

10.07.2017
Co z technologického světa vám nesmí chybět na cestách? Mobil, hudba, počítač? Pro mnohé je to právě hudba v uších. Nedávno se nám dostaly do rukou bezdrátová sluchátka AKG N60NC Wireless s aktivním potlačováním okolního hluku. Ideálně pro ty, kdo chtějí mít na cestách pokoj ode všeho a ode všech - jednoduše vypnout každý hlásek z okolí a věnovat se sobě a své hudbě. A právě o tom jsou tato sluchátka.
více informací...

6 nejšílenějších mýtů o kvalitě vody ze studny: Je opravdu zdravější než kohoutková a lepší než balená?

07.07.2017
Jeden litr vody z kohoutku je zhruba stokrát levnější, než litr vody balené. Jediným konkurentem – alespoň co se finanční náročnosti týče – je tedy pro kohoutkovou vodu pouze voda ze studny. Ta je sice zdarma, její kvalita se ale může měnit závratným tempem. Jaké nejčastější mýty se vody ze studny týkají? Uvedeme je pro vás na pravou míru! Laica
více informací...

Sportujte se zvukem: JBL Inspire 500

06.07.2017
Sportovní sluchátka jsou samostatná kategorie v segmentu sluchátek. Ale i zde se musí výrobce postarat o to, aby produkovala co nejlepší zvuk a, podobně jako u velkých sluchátek,aby uživateli sedla do uší, za ucho nebo jakkoliv jinak. Podstatné je, aby držela dobře. O to se snaží i model JBL Inspire 500 s Bluetooth 4.1 a my jsme si vyzkoušeli, jaké to je se sluchátky v praxi.
více informací...

Cestovní sluchátka pro náročné

05.07.2017
Půjdu, jako vždy, pěkně popořádku. A jelikož mám ještě v čerstvé paměti model N40, který se mi stal jistým etalónem inear sluchátek, mám se od čeho odrazit a s čím porovnávat. I když tato AKG jsou konstrukčně i funkčně absolutně rozdílná. Balení, krabička v krabičce a v ní ochranné pouzdro, v němž se nachází pěkně poskládaná bluetooth sluchátka. Součástí balení je i kvalitní textilní káblík se zabudovaným ovládáním a mikrofonem, pokud se rozhodnete pro klasické drátové připojení, a též krátký USB nabíjecí káblík s hliníkovými koncovkami a letecký adaptér. Pěkné.
více informací...

Hravý společník na cesty

04.07.2017
Poctivá hliníková konstrukce nového přenosného bluetooth speakeru Harman/Kardon Traveler mi svým elegantním tenkým vyhotovením a tvarem připomněla v minulosti testovaný model Esquire. Spodek reproduktoru má příjemný gumový povrch se čtvrřicí drobných antivibračních nožiček. Na pravé straně reproduktoru jsou do odolného šasi vykrojené tři vstupy. Klasický USB A slouži na zpětné nabíjení například zdroje vaší hudby. K dispozici je 3,5 mm jack a též mini USB vstup na připojení nabíjecího kabelu. Vrchní část zdobí oválný kovový prstenec ve vysokém lesku objímající koženou vrchní část, do níž jsou osazena tlačítka na zapnutí/vypnutí, bluetooth párování, přijetí/ukončení hovoru, pětice LED indikátorů a nakonec dvě tlačítka ovládání hlasitosti. Nápis Harman/Kardon je zakomponovaný uprostřed čelní průzvučné mřížky. Velikost reproduktoru ideálně sedí v dlani, díky čemuž je komfortně přenosný, ale chybí mi možnost vybavit ho pojistným poutkem na zápěstí.
více informací...

Velká sluchátka na uši

03.07.2017
Cestování do práce se sluchátky se stalo běžnou záležitostí. Mnozí si ještě pamatujete časy, kdy jsme cestovali s walkmanem v ruce a doufali, že nám v něm vydrží baterky. To byly časy malých mlastových sluchátek, která nám trhala bubínky. Taková sluchátka ještě stále najdete, ale většinou jako in ear, tedy přímo do uší. Dvacet let zpátky bylo prakticky nemyslitelné jít ven s velkými sluchátky na uších.
více informací...

JBL Inspire 500

30.06.2017
JBL potěší fanoušky novými bezdrátovými sluchátky, vhodnými nejen na procházky v přírodě, ale hlavně pro sport, díky jejich lehkosti a odolnosti.
více informací...

6 nesmyslných mýtů o kohoutkové vodě: Opravdu umřete na nedostatek minerálů a otrávíte se chlórem?

29.06.2017
Věděli jste, že kvalita vody, kterou si doma natočíte z kohoutku, je kontrolována přísněji, než třeba kvalita chleba nebo ovoce v obchodech? A že patří dokonce mezi ty vůbec nejkvalitnější na celém světě? Přesto však (anebo právě proto) kolem ní koluje celá řada nesmyslných mýtů, které nás mají nahnat do obchodů, ve kterých vezmeme útokem regály s vodou balenou. Co takhle si uvést na pravou míru šest nejčastějších mýtů o kohoutkové vodě, kterým stále řada z nás zcela neopodstatněně věří.
více informací...

TEST JBL Go: malá škatulka, kterou si zbalíte na cesty

28.06.2017
JBL Go je na trhu už více než dva roky. Z nějakého neznámeho důvodu sem na jeho test (neprávem) zapomněl. Přitom jde o bestseller, který si získal srdce miliónů fanoušků po celém světě. Vděčí za to své cenovce, kompaktním rozměrům a dobrému zvuku.
více informací...

Recenze Harman/Kardon Aura Studio 2

27.06.2017
V dnešní recenzi se podíváme na vskutku zajímavý kus techniky. Je to zhruba rok a půl, co se tu na webu objevila recenze Harman/Kardon Aura Studio 1. generace. Už tehdy nás promakaný a designově skvěle vyvedený reproduktor ohromil. Rok se s rokem sešel a na trh se pomalu ale jistě dostává druhá generace a právě tu podrobíme dnešnímu testu. Jak si vede v porovnání s loňským modelem, a nejen to, se dozvíte dále v textu.
více informací...

Sluchátka se sportovní DNA

26.06.2017
Dvojice univerzálních sluchátek řady Inspire, která se mi jen nedávno objevila na testovacím stolku, je svou odolnou konstrukcí předurčena primárně k využití při sportu, venku i uvnitř.
více informací...

Jednoduše perfektní špunty

23.06.2017
Nebudu chodit kolem horké kaše a hned na úvod vám prozradím, že už pěkně dávno jsem nic lepšího jako in-ear sluchátka AKG N40 v uších neměl. Pokud tedy vůbec. Celkové vyhotovení a zpracování mi podle školního hodnocení vychází na výbornou. Jednoduše řečeno - za nezanedbatelnou sumiču jsem dostal do uší porce zvuku dosud nepoznaného.
více informací...

Flip, který se nebojí koupání

22.06.2017
Populární bluetooth reproduktor JBL Flip přichází už ve čtvrté generaci. Podívali jsme se, co nového přináší a či má smysl vyměňovat svoje starší zařízení.
více informací...

Testovali jsme parní čistič Ariete. Jak to dopadlo?

21.06.2017
Nedávno jsme si v redakci vzali do parády parní multi-čistič Ariete, u něhož výrobce slibuje vysoký výkon a všestranné využití. Byli jsme tudíž velice zvědaví, zda své pověsti dostojí a ihned se dali do testování.
více informací...

Emotikony útočí!

20.06.2017
Pamatujete si ještě na rok 2015, kdy se na plátnech kin objevili Mimoni? Tento rok na nás zase vybafnou smajlíci ve filmu "The Emoji Movie". A právě toho se firmy chytají a jsou připravené na trh vrhnout produkty s touto tématikou. A nám se dostal jeden takový do rukou ještě v předprodukčním vzorku od firmy Jam Audio.
více informací...

Dlouhodobé používání reproduktorů Harman/Kardon OMNI+

19.06.2017
V domácnosti máme už více než měsíc předprodukční vzorek reproduktorů OMNI+ spolu s jedním reproduktorem aktuální generace OMNI. Reproduktory jsou rozhozené v pracovně, obýváku a dětském pokoji. Jak se s nimi domácnost sžila?
více informací...

Parní mopy Ariete: Nepostradatelný pomocník v domácnosti

16.06.2017
Psal se rok 1997. V Irsku byl uzákoněn rozvod, v Asii začala asijská krize, která souvisela s propadem thajského bahtu vůči dolaru o celých 18 %. Česká republika byla na Summitu NATO v Madridu oficiálně pozvána do Severoatlantické aliance a ve stejném roce také došlo k upravení česko-slovenské hranice. Slovensko se zároveň společně s Monakem, Chorvatskem a Bulharskem stalo součástí evropské mezinárodní organizace EUROCONTROL.
více informací...

Není kachna jako kachna! Znáte ty od Ariete?

15.06.2017
Kachna – jedno obyčejné slovo a několik významů. Co si představíte po jeho vyslovení? Vytane vám na mysli vrubozobý pták nebo senzační a často také nepravdivé sdělení, které se u nás označuje jako „novinářská kachna“? Novinařině i vodním a domácím ptákům dáme pro dnešek vale.
více informací...

Recenze: Vyzkoušeli jsme za vás malý JBL reproduktor, který v sobě ukrývá kvalitní muziku za rozumnou cenu

14.06.2017
Trh přenosných reproduktorů je v současnosti doslova přesycený různými značkami a parametry. Staly sa fenoménem, který reprezentuje dnešní dobu, kdy lidé chtějí, aby všechno bylo přenosné a lehké.
více informací...

Testovali jsme: Kompaktní sluchátka do uší

13.06.2017
Malá sluchátka jsou vhodná hlavně při cestování nebo do už tak přeplněného batohu. Přiznejme si, mnozí z nás je jen otočí kolem ruky a strčí do kapsy. In-ear sluchátka se stala segmentem, který se kvalitou zvuku může rovnat větším mušlím. Není to tak vždy, protože to hodně závisí na tom, jak si výrobce poradí s miniaturními rozměry. My jsme vyzkoušeli šest modelů s nimiž neuděláte chybu, ale finální výběr bude na vás.
více informací...

Škodlivé látky ve vzduchu

12.06.2017
Témata jako zdravá životospráva, aktivní životní styl a různé způsoby posilňování imunity na nás v současné době vyskakují z každého média nebo sociální sítě. Rozhodně se v tomto směru svět hýbe správným směrem a je určitě pozitivní, že parky se v České a Slovenské republice naplnily běžci, bruslaři a i ve fitness centrech potkáte dnes daleko více lidí než před pár lety.
více informací...

Tomáš Bábek a náš rozhovor o tom jak používá technologie olympionik úřadující mistr Evropy v dráhové cyklistice

12.06.2017
Olympionik, úřadující mistr Evropy a aktuální vicemistr světa, to vše jsou tituly, které obklopují jméno muže, se kterým vám dnes přinášíme rozhovor. Dráhová cyklistika je tak trochu věda a proto nás zajímalo, jak profesionální sportovci na nejvyšší světové úrovni využívají pro svou práci technologie a to nejen ty od Applu a zda je to skutečně tak, jak nám sám Apple prezentuje. Tomáš Bábek se s námi podělil o své zkušenosti spojení nejmodernějších technologií a sportu, který budí respekt a obdiv.
více informací...

Jste připraveni vyrazit?

09.06.2017
Dovolené jsou už za rohem a i my máme naplánovanou tu naši. Ale ne přes cestovní kancelář, ale plánovali jsme sami. Úspěchem každé dovolené je alespoň v pohodě dorazit do cíle.
více informací...

Tomáš Bábek – nový ambassador JBL a TomTom

08.06.2017
Tomáš Bábek nás zaujal svým příběhem, přístupem k životu, ale i technologiím a sociálním sítím. Tomáš patří k lidem, z nichž srší pozitivní energie, která zůtává v místnosti i dlouho po jeho odchodu. Rozhodně neměl v životě nic zadarmo a zadarmo ani nic nechce. Jsme přesvedčeni, že Tomáš je ten správný cyklistický ambasador pro JBL aj TomTom.  V nasledujících 4 mesících absolvuje v Japonsku profesionální turné v národním sportu keirin. Přesedlá z dráhových speciálů na tradičný železný japonský bicykl a bude součátí cirkusu, na kterých Japonci utrácí na sázkách miliardy dolarů. Budeme ho na tomto turné, ale i po něm sledovat a tešíme se na pokračování příběhu.
více informací...

Recenze JBL Flip 4: Reproduktor, který vás kvalitou zvuku rozhodně nezklame

07.06.2017
Výrobce zase zapracoval na zvuku, ale přináší i tak velmi žádanou odolnost vůči vodě. S certifikací IPX7 přežije náhodné ponoření, polití nebo déšť. Je proto ideální na nošení s sebou do přírody nebo na použití na zahradě či kdekoliv venku. Když ho zašpiníte, můžete ho pod tekoucí vodou umýt. Kdo si chce hrát na efekty, může polít boční pasivní radiátory, které při dobře nastavené hlasitosti vyfrkují vodu pryč.
více informací...

Recenze JBL E15: Sluchátka s výborným zvukem a účinným odhlučněním

06.06.2017
Víme, co od JBL čekat. I když nemáme příliš rádi reklamní texty tupu "charakteristický JBL zvu", v tomto případě musíme dát výrobci za pravdu. Je to charakteristický zvuk a za svou tisícovku dostanete nejen dobrý zvuk, ale i účinné odhlučení. To je na úrovni konstrukce, ale ne každé in-ear sluchátko automatick znamená vysoký stupeň odhlučení. Tady si stačí špunty nasadit do uší a eliminují se běžné šumivé zvuky, například i hlasité chraplání 3,5 mm externího disku. Podotýkáme, že to všechno bez zapnuté reprodukce ze sluchátek.
více informací...

JBL Xtreme - bezchybný zvuk v čistém designu

05.06.2017
Hneď ako som prvýkrát vyskúšal tieto repráky, ostal som veľmi milo prekvapený kvalitou zvuku. Relatívne malé zariadenie dokáže vyprodukovať naozaj vyvážený a kvalitný zvuk. Niektorí hudobní fajnšmekri by mohli oponovať, že hrajú viac basovo, ale mne osobne to vôbec nevadilo. Predpokladám, že 95% ľudí bude s kvalitou zvuku rovnako spokojná ako ja. Perfektne dokázali ozvučiť, ktorúkoľvek miestnosť aj bez toho, aby museli hrať na maximálnu hlasitosť. Myslím si, že pri maximálnej hlasitosti, by už aj susedia počuli, čo práve hráme doma.
více informací...

Závodních 400 m s TOMTOM Runner 3

02.06.2017
Jan Tesař, český reprezentant na 400m, bronzový medailista z posledních dvou halových mistrovství Evropy v Praze 2015 a Bělehradu 2017 ve štafetě na 4x400m a bronzový medailista z individuálních 400m ze Světové univerziády v Gwangjiu v Jižní Koreje, je nejen vynikajícíi čtvrtkař, ale i velmi zdatný analytik ( v současnosti se připravuje na docenturu na fakultě biomedicíny ČVUT).
více informací...

Recenze JBL E45BT - Slušný vstup do světa bezdrátového poslechu

01.06.2017
V dnešní recenzi se podíváme na již několikrát testovanou řadu sluchátek E, od společnosti JBL. V minulosti jsme tu měli například větší a dražší model E55 BT, stejně jako levnější E25BT a E35. Logicky nám k otestování zbývá ještě jeden model z nabídky, který jsme tu neměli. Je jím model E45BT, který svou cenovkou cílí na méně náročné zákazníky. Nižší cena, která se pohybuje kolem 2600 korun/100€ ovšem rozhodně neznamená, že by se jednalo o nějaký podřadný kus techniky. Pojďme se podívat, jaká tedy sluchátka jsou.
více informací...

TEST Harman Kardon Onyx Mini: „baby“ Onyx s ohromným zvukem

31.05.2017
Onyx Studio 3 od Harman Kardon jsme testovali nedávno a už nám stůl zdobí jeho menší bratr. Reproduktor s přívlastkem Mini vypadá jako zmenšenina velkého modelu, i když cena není ani zdaleka poloviční. Tak co teda, vyplatí se přemýšlet nad "baby" Onyxem?
více informací...

Recenze JBL T210 a T290 - ideální náhrada za EarPods?

30.05.2017
V dnešní recenzi se podíváme na dvojici klasických špuntových sluchátek od JBL. Konkrétně jde o modely T210 a T290, které se prodávají za 600, resp. 900 korun (20, resp. 30€). Jedná se o základní řadu s velmi příznivou cenou, která se pohybuje pod úrovní originálních Apple EarPods. Pojďme se tedy podívat na to, co sluchátka za tuto cenu nabízí.
více informací...

TEST JBL E15 a E25BT: taková každodenní sluchátka

29.05.2017
JBL nedávno představil další novinky z řady E-Series. Právě modely E15 a E25BT otvírají nabídku těchto cenově dostupných a kvalitních sluchátek, kterými chce značka útočit na široké masy. 
více informací...

Žhavá novinka míří do kin a do Vašich uší

26.05.2017
V souvislosti s „The EMOJI Movie“, který dorazí do kin v létě roku 2017, jsme pro Vás připravili veselou a hravou nabídku reproduktorů a sluchátek s motivem smajlíků. Na své si přijdou nejen děti a teenageři, ale i dospělí. My jsme pro Vás reproduktory a sluchátka otestovali a máte se na co těšit!
více informací...

Testovali jsme reproduktory do přírody a na zahradu

25.05.2017
V době, kdy se dají vytáhnout paty ven bez toho, abychom zmrzli, si mnozí s sebou berou oblíbenou hudbu. Na výlety, na opékačku, na kolo nebo na chatu či jen tak k bazénu. Nemusíte mít ale bazén na to, abyste reproduktory z našeho testu využili. Nejsou to ani vysloveně reproduktory na vnější použití. Jsou odolné, ale stále si zachovávají obývákový design. Dobře budou vypadat i vedle notebooku nebo na poličce.
více informací...

Kompaktní sluchátka do ulic

24.05.2017
Všimli jste si aktuálního trendu? Malých špuntových sluchátek s bezdrátovým přípojením? Ta se totiž u náš čím dál častěji objevují v portfoliu výrobců. Hlavně však v různé podobě. Už to nejsou jen masivní modely s nějakou aretací za ucho. Ta byla, mimochodem, mnoha lidem nepříjemná.Výrobci se poučili a přináší trochu jiné koncepty. Například s plastovým obloukem vedeným za krkem nebo jen s kabelovým či gumovým propojením.
více informací...

Test: Sluchátka, která při běhu nevypadnou z uší

23.05.2017
Zvažujete koupi bluetooth sluchátek, která mají multifunkční použití? Zařaďte do výběru i JBL Inspire 500. Testoval sem je několik dní a převládá spokojenost a pozitivní dojem.
více informací...

JBL GO – malý zázrak mezi bezdrátovými reproduktory

22.05.2017
JBL GO je malý bezdrátový reproduktor, který můžete vzít všude s sebou. Má své limity, ale vzhledem k ceně se jedná o nejvýhodnější koupi, kterou jsem za poslední dobu viděl.
více informací...

JBL Flip 4 je vodotěsný bezdrátový reproduktor s výbornými basy

19.05.2017
Za chvíli tu máme léto a k létu patří kvalitně přehrávaná hudba. S JBL Flip 4 se vám jí dostane, a navíc budete mít jistotu, že reproduktor nikde neutopíte.
více informací...

Recenze JBL Inspire 500 – ideální společník na sportování?

18.05.2017
Po nějaké době se mi pod ruku opět dostaly sluchátka od společnosti JBL. Tentokrát se jedná o bezdrátový a sportovní model s názvem Inspire 500. Zaměřením se jedná o bezdrátová sluchátka určená především pro sportování a to jak venku, tak uvnitř. Pojďme se tedy podívat, jak si vedla v našem redakčním testu.
více informací...

Představení Media-Tech Boombox BT MT3145

17.05.2017
Čínsky reproduktor od polské značky zní velmi špatně. To vás asi velmi nepřesvědčí. Ale i opak může být pravdou. Alespoň víte, že můžete očekávat velmi nízkou cenovku. Dnešní reproduktor vám toho může nabídnout hodně, však se sami přesvědčte v následujícím videu. 
více informací...

JBL Flip 4

16.05.2017
Perfektný reproduktor, ktorý si vás získa svojím kvalitným, a hlavne bezdrôtovým prenosom zvuku.
více informací...

Nákup z číny Charge 3

15.05.2017
Netajíme, že občas nakupujeme přímo z Číny pro osobní potřebu nějaké věci. Většinou se jedná o drobnosti, které když se pokazí i do půl roku, tak to přežijeme. Elektroniku jsme zatím nekupovali, ale náš partner   Techhouse se rozhodl zakoupit fake Charge 3. Záměrně vynecháváme značku JBL. A jak to dopadlo? Podívejte se.
více informací...

Pomocníci v domácnosti: Parní mop 2v1

12.05.2017
Dlouho jsme neměly článek o pomocnících v domácnosti, rády jsme se tedy ujaly možnosti otestovat parní mop Ariete 2v1, tedy parní čistič – mop s metlou. Jedná se o model 2706 ve žluté barvě.
více informací...

Další významná aktualizace TomTom Sports

11.05.2017
Jaksi nám utekla důležitá informace o novinkách v aplikaci Tom Tom Sports pro mobilní telefony. Tu výrobe vydal už 28.04.2017 a je ve verzi 4.0. To, že takto vzýznamně poskočilo označení dává tušit o vícero novinkách. I to nám úplně uniklo, i přes to, že pravidelně aktualizujeme svoje aplikace. Tak se podívejme, co přináší nová verze.
více informací...

Harman/Kardon Invoke je prvý reproduktor s virtuálnou asistentkou Cortana

10.05.2017
Microsoft koncom minulého roka oznámil, že sprístupní svoju virtuálnu asistentku Cortana aj pre iné produkty, ako sú smartfóny a počítače so systémom Windows. Prvým produktom, ktorý má využívať potenciál tejto technológie, je reproduktor od spoločnosti Harman Kardon.
více informací...

Kolik toho zvládnou výrobky Ariete?

09.05.2017
Minulý týden jsme spolu organizovali událost v Košicích s názvem Čokoládová tretra. V rámci této akce jsme měli, kromě jiného, propagační stánek s výrobky Ariete, kde naše kolegyně vyráběly zadarmo pro startující děti popcorn a cukrovou vatu.
více informací...

JBL Inspire 500

05.05.2017
Aktivita determinuje život, ale proč si účelovou aktivitu nezpříjemnit posloucháním hudby? Na jejich vývoji se podíleli sportovci a je to vidět (a cítit). S normálními sluchátky se při běhu ptáte, kdy a z jakého ucha vám některé z nich vypadne.
více informací...

JBL Flip4: Čtvrtá generace opět posouvá level výš

04.05.2017
Přenosný a odolný reproduktor JBL Flip přesvědčil už dávno a svoje postavení si neochvějně drží. Čtvrtá generace reproduktoru však posunula laťku ještě výš a na letošním CES hned získala ocenění Innovation Award. Co JBL Flip 4 nabízí?
více informací...

Testujeme tyčové mixéry

03.05.2017
Do jediné zásuvky vtěsnáte pomocníka s příslušenstvím, který vám pomůže se zpracováním surovin při vaření a pečení. Tyčový mixér není nouzový úskok na mixování v malém, ale plnohodnotný nástroj, který šlehá, seká, mísí a mixuje. Při výběru však musíte dopředu vědět, co od něho budete potřebovat.
více informací...

Testujeme snídaňové kávovary

02.05.2017
Je to příjemné nakopnutí do nového dne. Zatímco na jídelní stůl nosíte snídaňové dobroty, do džbánu kapa zlatohnědý kávový mok. Místností se nese příjemná vůně a vy víte, že jak zasednete ke stolu, už nebudete muset pro nic víc vstávat. Snídaňové kávovary jsou proto fajn.
více informací...

Košice jsou prvním slovenským městem, kde se poběží unikátní dětská Čokoládová tretra

28.04.2017
Slovensko bude v květnu hostit první závody Čokoládové tretry. Závody pro děti všech věkových kategorií mají v Česku více než padesátiletou tradici. Mají přitáhnout děti k atletice a těm nejlepším ukázat atmosféru světového mítingu Zlatá Tretra Ostrava.
více informací...

JBL se zapsalo do Guinnessovy knihy rekordů

27.04.2017
V úterý 25.04.2017 si v Londýně firma JBL zapsala světový rekord do Guinnessovy knihy rekordů. Akce se konala při příležitosti 10 miliónech prodaných kusů přenosných reproduktorů JBL Flip.
více informací...

Multiroom reproduktor od Jam Audio

26.04.2017
Vo firme sa nám vyskytla predprodukčná vzorka sieťového reproduktora od Jam Audio a keďže sa k tomu nik neprihlásil tak som si uzurpoval na jeho vlastníctvo a pár dni už ho mám na stole. Pozrime sa spolu čo tento reproduktor dokáže, aj keď preistotu prízvukujem ešte raz, že sa jedná o predprodukčnú vzorku a od finálnej špecifikácie a funkcionality sa môže líšiť.
více informací...

Dnes se JBL pokusí zapsat do Guinnessovy knihy rekordů.

25.04.2017
JBL inovátor v audio sektoru se pokusí dnes zapsat do Guinnessovy knihy rekordů. Nemůžeme vám říct o jaký rekord se pokusí, nebo jak to bude probíhat, jediné co víme je, že to bude jedinečné a nazapomenutelné.
více informací...

Gratulujeme teamu JBL: Prodaných 10 miliónů JBL Flip

24.04.2017
Značku JBL najdete všude. Od velkého stadionu a koncertů, přes automobily a domácnosti až po reproduktory na cesty. Teď ve své čtvrté generaci reproduktoru JBL Flip jsme dosáhli mílníku v podobě prodeje 10 miliónů kusů tohoto reproduktoru. Společnost Harman prodala na světě více než 33 miliónů přenosných reproduktorů od uvedení této kategorie v roce 2012.
více informací...

Powerbanka s poplachem pro ženy

21.04.2017
Nový mobilní zdroj Varta nejen, že nabije většinu telefonů na 80 % (iPhone 5S na 100 %), ať jste už kdekoli, ale nabízí i další funkce. Hlavní je bezesporu integrovaný alarm. Pokud se majitelka powerbanky ocitne v nebezpečí, tak stačí, aby zatáhla za horní krytku zařízení, čímž spustí bezpečnostní zvukový poplach o hlasitosti 100 dB + blikání LED diody.
více informací...

JBL Flip 4 – s tímto perfektním reproduktorem se můžete i vykoupat

20.04.2017
Na stole nám přistál nový počin od profesionála na trhu s audiem. Má JBL Flip 4 našlápnuto, aby se stal nejlepším reproduktorem tohoto roku?
více informací...

O čem se u Bluetooth mlčí

19.04.2017
Rukama nám prošlo už mnoho různých bluetooth zařízení. Hlavně produkty přehrávající hudbu jako sluchátka či různé přenosné reproduktory nebo reproduktory na doma. Ale všimli jsme si jedné chyby, o které se moc nemluví a lidé na ni při výběru nemyslí.
více informací...

Pořádná vodní koupel pro JBL Flip 4

18.04.2017
Tento kousek je už nějaký ten den na trhu a v recenzích časopisů jsou jen samé pochvaly na tento inovovaný reproduktor. Jenk pořádné vodní koupeli. My to určitě napravíme!
více informací...

TomTom získal Autonomos, berlínský start-up zaměřený na autonomní řízení

13.04.2017
TomTom oznámil, že koupil berlínský start-up Autonomos, firmu zaměřenou na autonomní řízení. Akvizice posiluje pozici TomTomu v oblasti autonomního řízení.
více informací...

Nové TomTom GPS sportovní hodinky jsou nyní vybaveny funkcí objevování nových tras

12.04.2017
TomTom představil dvoje nové GPS sportovní hodinky. TomTom Spark 3 a Runner 3 navazují na tradici TomTom v oblasti navigace a map a jsou vybaveny funkcí objevování nových tras. Lze s nimi snadno prozkoumávat nové stezky a bezpečně najít cestu zpět, ať už se rozběhneme kamkoli. Tyto GPS sportovní hodinky jsou k dispozici se zcela novými, tenčími a hladšími řemínky v celé škále barev. Jsou určené pro každodenní nošení a vždy připravené i k tomu nejnáročnějšímu tréninku.
více informací...

TomTom uvedl nový náramek Touch Cardio

11.04.2017
Trh s nositelnými zařízeními se rozšiřuje o jeden nový přírůstek od společnosti TomTom. Novinka dostala název Touch Cardio a hned v úvodu se hodí zmínit, že v portfoliu nenahrazuje již dříve představený model Touch. Holandský výrobce jej zařadí spíše mezi cenově dostupné alternativy, aby si více rozšířil uživatelskou základnu. Případné majitele potěší celá řada potřebných funkcí pro sledování sportovních aktivit.
více informací...

Soudek i pro vodníky

10.04.2017
V JBL ctí starou dobrou pravdu, že vítězný koncept se nemění, a do tuhého konkurenčního boje, který aktuálně panuje v oblasti přenosných bezdrátových reprosystémů, vyslali dalšího člena široké firemní rodiny těchto přístrojů - model Flip, tentokrát s pořadovým číslem 4.
více informací...

Můj rok s TomTomem

07.04.2017
Letos v létě to bude zhruba rok, co jsem navázal spolupráci s firmou TomTom. To, co nosím každodenně na ruce, si nemohu vynachválit. Naopak se dostávám do situace, že pokud nemám na ruce hodinky nebo tracker, cítím se nesvůj.
více informací...

JBL FLIP4 odolá vodě i jiným nástrahám

06.04.2017
V JBL představili vylepšenou verzi přenosného reproduktoru FLIP3,  který navazuje na své předchůdce ze série FLIP a přináší množství novinek. Už při prvním dotyku se seznámíte se zdokonalenými konstrukčními prvky, které vás upoutají tím, jak přesně jsou zpracované.
více informací...

Harman vydal centrální aplikaci pro aktualizaci produktů

05.04.2017
Zvykejme si pomalu, že za chvíli už bude třeba aktualizovat téměř každé zboží. Jen před několika lety jsme se divili, když jsme museli aktualizovat sluchátka a tento trend nadále pokračuje. Aktualizujeme i jednoúčelové přenosné reproduktory, zesilovače v autě a za párlet to možná budou i obyčejné hrnečky na kávu. Ale nepředbíhejme zatím dobu.
více informací...

TEST JBL Flip 4: čtvrtá verze oblíbeného reproduktoru přichází kompletně voděodolná

04.04.2017
Na nový Flip jsme čekali už od jeho představení na CES 2017 v Las Vegas. Mluvilo se o reproduktoru, který dostane pár novinek a hlavně vyšší výkon. Toto tvrzení však musím hned v úvodu poopravit. Ano, Flip 4 přichází s několika zásadními vylepšeními, avšak papírově výkon zůstal stejný. I přes to hraje lépe. Více se dozvíte o pár řádků níž.
více informací...

Recenze JBL E25BT: bezdrátová sluchátka jako dělaná pro iPhone 7

03.04.2017
V posledních týdnech jsme se tu v recenzích zabývali vesměs samými Bluetooth reproduktory a nastal tak čas na změnu. Tentokrát se mi pod ruku dostala bezdrátová Bluetooth sluchátka od společnosti JBL, konkrétně model JBL E25BT. V rámci řady E produktů od JBL  se jedná o druhý nejnižší model. Cena sluchátek se pohybuje pod hranicí dvou tisíc korun a mohlo by se tak jednat o zajímavou vstupní bránu do světa kvalitních bezdrátových špuntů. Pojďme se tedy podívat, jak si vedou.
více informací...

Recenze Harman/Kardon Onyx Mini: velký reproduktor v malém tělě

31.03.2017
Pokud vám po přečtení nadpisu přišlo, že se opakujeme a stejnou recenzi jste četli i předpředminulý týden, není tomu tak. Předpředminulý víkend jsme testovali většího sourozence v podobě reproduktoru Onyx Studio 3. Jednalo se rozměrnější reproduktor, který nás velmi překvapil. Ne všichni ovšem mají dostatek prostoru (a financí) na to, aby si doma takovýto velký kus hardwaru umístili někam na poličku, či na stůl. Právě pro ně by mohl být dnes testovaný reproduktor Onyx Mini, který je zhruba poloviční. Znamená to ovšem, že hraje o polovinu hůře?
více informací...

JBL T450/T450BT

30.03.2017
JBL je dlouhodobě synonymem kvality, co se týká zvukového výstupu svých produktů, ale i jejich designu a zpracování. Vícekrát se nám to potvrdilo i u sluchátek této značky.
více informací...

Ultrasportovní sluchátka

29.03.2017
Dvě zvučné americké značky spojily svoje síly ve snaze vytvořit sluchátka, která kromě top designu a funkčnosti přinesou sportovcům i ultimátní zvukový zážitek a nějakou to "fičurku" navíc.
více informací...

Povinnost pro dokonalý 4K zážitek

28.03.2017
Pořídili jste nejnovší model zakřivené 4K UHD televíze. Máte radost, vždyť co může být víc? Nuž, kompletní zážitek. K perfektně ostrému obrazu totiž patří i zážitkový prostorový zvuk. Můžete si pokoj zastavit několika reproduktory nebo sáhnout po soundbaru JBL Cinema SB450.
více informací...

Sluchátka na každý den

27.03.2017
Název článku asi nejlépe vystihuje moje pocity po více než dvoutýdenním testování dvojice sluchátek. Vlastně otestované sem je měl za dva dny, ale jelikož jsem si je celkem oblíbil, strávil sem v jejich přítomnosti čas až do momentu, kdy jsme se museli definitivně rozloučit.
více informací...

Archiv